Velforeninga arrangerte i 2022 en fotokonkurranse med bilder tatt i Vindøldalen hvor de 4 beste fotografene ble premiert. Formann i juryen som vurderte alle bildene var naturfotograf Lars Andreas Dybvik (uskarp.no og www.facebook.com/PhotographerLarsAndreasDybvik). De 4 vinnerbildene med tilhørende begrunnelser ble:

 

1. premie: 1000,- kr   —  Mira Sæther

I år gir jeg førsteplassen til en skikkelig flott landskapsbilde. Naturfotografi av tradisjonell nordisk format. Selv uten å ha vært der kan man lese vårflom av bildet. Siden vannet er frosset i øyeblikket er alle detaljer der, og man kan nesten høre dundringen fra vannmassene som følger tyngdekraften! Bildet har også veldig fin dybde i og med forgrunnen som er med både i overkant og underkant av bildet. De greinene som stikker inn over himmelen er sterke dybdeskapere. Himmelen har fremdeles detaljer og farger uten at skyggene i landskapet er for mørke. Bra utført 🙂

Forbedringspotensiale: Bildet vil trolig falle litt sammen teknisk om det lages som veggbilde. Det er en del utslag her og der av både komprimering og oppskarping som ikke så lett vises på en skjerm, men som vil bli synlig om det blåses opp. Så en litt mer finfølende hånd på den tekniske håndteringen av fila er ikke feil. Se spesielt langs kanten av greinene mot himmelen. De har en «glorie» som er mulig å unngå om man vet hvordan.

 

2. premie: 500,- kr   — Friederike Zwick

Denne plassen går også til et landskapsbilde, denne gangen med mennesker. Et veldig enkelt og greit bilde, men like vel en fin komposisjon og et tydelig historie. Far sleper på bagasjen, barna skal få mestringsfølelse. Slepinga gjøres nok med største glede. Å glede andre med en fin tur er like fint som å gi en gave til noen man er glad i. Om de har som mål å komme helt til topps, og om de i så fall nådde målet, ja det må vi som ser bildet tenke oss selv. Det er alltid fint med bilder som overlater litt til fantasien. Det heter seg at et øye som ikke blir fortalt hva det skal se, ser mer.

Forbedringspotensiale: Det er ikke noe som skriker ut etter å bli forbedret her. Men det er aldri slik at et bilde er perfekt. En liten oppsetting av skyggen på menneskene kunne gjort seg. Kanskje det må gjøres kontrollert på bare de områdene, kanskje det kunne blitt oppnådd ved ganske enkelt å lysne hele bildet en smule.

 

3. premie: 300,- kr   —  Lars Selbekk Liaklev

Denne lille primadonnaen må få være med på pallen. Matchende klær fra tå til, ja nesten topp. Og med rosa fiskestang. Jeg kan høre forhandlingene. Om du blir med å fisker skal du få egen rosa fiskestang. Eller er det kanskje noen besteforeldre som har gitt en gave, og barnebarnet ikke kan vente med å komme ned i elva og fiske. Tett og fin skildring hvor vi som tilskuer bringes rett inn i situasjonen.

Forbedringspotensiale: Det kunne vært fin å prøvd en variant med litt mindre luft bak jenta. Altså plassert henne noe mer ut mot kanten.

 

Trøstepremie: Fotoboken “Ta bedre bilder på tur”   —  Inge Solheim

Den elektriske stol får trøstepremien, egentlig mest for at det trigger min relativt tørre og dårlige humor. Morsomt gjort, morsomt sett, morsomt formidlet. Tror ikke dette bildet trenger videre analyse eller forklaring. Da forsvinner trolig litt av spenningen…
 


I alt kom det inn 31 bilder fra 15 forskjellige fotografer. Alle innsendte bilder er vist under i den rekkefølgen de kom inn (siste bidrag er øverst).